Kender du til følelsen af, at du fælder meget i løbet af dagen? Kvinder kan fælde meget, både i løbet af dagen, efter et bad eller bare generelt når vi reder vores hår. Hårtab – også kaldet for aleopeci – er for mange kvinder et tabu, da det er et ømt emne, som for mange efterlader spor på vores selvtillid. Den triste følelse, der spreder sig i kroppen når man finder de store hårklumper alle vegne i huset og i afløbet på badeværelset, er vi desværre mange, der kender til.

Hårtab kort fortalt

Den mest almene type af hårtab. androgen aleopeci, er typisk placeret på toppen af hovedet eller ved tindingerne på mænd og er mere centralt lokaliseret hos kvinder. Hårtab forekommer hos omkring 75% af kaukasiske mænd, hvilket er en aldeles høj procentsats. Det er dog ikke kun et udbredt problem for mænd, da det også rammer omkring en tredjedel af alle kvinder. Mange mænd oplever at deres hårtab har en permanent betydning, hvorimod for kvinder er det oftest midlertidigt og skyldtes nogle lejlighedsvise faktorer, som har fremprovokeret hårtab. Selvom procentsatsen er en del lavere hos kvinder end hos mænd, fylder hårtab og dets konsekvenser for det meste mere for kvinder. Hårpragten er for mange kvinder en stor del af vores identitet som kvinde, hvorfor hårtab ofte medfører frustration, magtesløshed og en betydelig nedgang i selvtilliden. Det kan for nogle forringe livskvaliteten og skabe en unødvendig usikkerhed på sig selv. Dette er især svært, da vi i dag lever i et samfund, hvor der er et stort fokus på at være ”perfekt”. Men hvad er ”perfekt”? Livet er alt for kort til at lade sig bekymre om sit udseende og hårtab, hvorfor du skal læse med her og få skabt de bedste forudsætninger for dig selv og forebygge hårtab. Så bare rolig – der er massere hjælp at hente!

Hårets livscyklus

Vi har i gennemsnit rummelighed for ca. 100.000 hår på hovedet og hen over et hårstrås levetid gennemgår det tre faser. Den anagene fase, den katagene fase og den telogene fase er de tre faser, der forløber gennem vores hårs cyklus. Den anagene fase, også kaldet vækstfasen, er den første fase, hvor mere end 90% ud af de 100.000 hårstrå vokser. Det er i denne fase, hvor dine hår er fyldt med næring og er sundt. Du vil opleve at dit hår vokser på livet løs og sidder godt fast nede i hårrodden og dermed ikke falder ud. Denne fase varer typisk 3-7 år og er uden tvivl den bedste levetid for vores hår, hvor det er kraftigst. Derfor er det vigtigt, at du i denne fase forkæler dit hår og gør alt for at pleje det på bedste vis, da dette kan forebygge hårtab. Dernæst kommer den kantagene fase, overgangsfasen. Denne fase varer op til 14 dage, hvor der forekommer en form for strukturelle forandringer helt nede i hårrodden. Herigennem mister hårrodden adgang til blodforsyningen, og dermed næringen, hvilket sætter hårvæksten i stilstand. Denne fase udsættes mest muligt, ved at indtage vitaminer og mineraler i løbet af den anagene, og mest foretrukne, fase. Endeligt er den telogene fase, hvilefasen. Det er denne fase som vi alle er møg trætte af. Dette er dit hårstrås sidste fase, hvor du vil opleve at håret løsriver sig fra din hårbund efter 3-4 måneder. Håret er så løst i denne fase, at dit hår kan falde ud blot af, at du stryger en hånd gennem håret.

Hvorfor oplever vi hårtab?

Der kan være mange forskellige årsager til, hvorfor man lider af hårtab. Hårets vitalitet er altafgørende for, hvorvidt vi har en sund hårvækst og volumen. Dog kan vitaliteten påvirkes af sæsonbestemte ændringer eller anden form for lejlighedsvis påvirkning i vores liv. Nedenfor er oplistet nogle af de mest typiske årsager til dette samfundsudbredte problem.

Konstitutionelt hårtab

Konstitutionelt hårtab er kroppens naturlige hårtab, som skyldes aldring. Dette er derfor ikke anset som en problematisk type af hårtab, da der blot sker en betydelig reduktion i produktionen af nye hår, jo ældre vi bliver

Arveligt betinget

Nogle oplever hårtab som resultat af en sygdom.Der eksisterer mange sygdomme, som kan afføde hårtab, men en af de mest hyppige er alopecia areata. Denne sygdom er en autoimmunlidelse som påfører pletvist hårtab fordelt ud på hele hovedet. Derudover kan det skyldes svampeinfektioner i hovedbunden, også kaldet tinea capitis. Denne form for hårtab fremstår som skællende pletter fordelt ud på hele hovedbunden, hvorfra håret brækker af.
På trods af ubehaget ved at miste en masse hår, kan vi trøste dig med, at der heldigvis findes metoder, hvorpå man kan behandle flere former for sygdomme, som fører til hårtab. Modsat regulære sygdomme eksisterer der også hårtabssygdomme som er arveligt betinget. Genetiske sygdomme er ofte vanskeligere at behandle, da disse er varige.

Hormonel ubalance og psykisk påvirket

En af de helt store syndere, som også kan lede til hårtab, er hormonel ubalance. Hvis en kvinde er i hormonel ubalance, kan hun opleve at tabe en del af hendes hår – heldigvis kun midlertidigt. Dette kaldes også Telogen Effluvium og kan fremprovokeres af bl.a. graviditet, overgangsalder, eller en form for traumatisk oplevelse. Desuden kan ens psykiske tilstand også påvirke hårets vitalitet ved bl.a. stress, træthed og følelsesmæssigt chok. Der er derfor ikke én endegyldig årsag som fører til denne form for hårtab.

Ubalanceret kost

Hårtab kan ligeledes skyldes, at man har en ubalanceret kost. Hertil er problemet, at kroppen oplever mangel på mineraler herunder magnesium, jern, zink, samt vitaminerne A, B og C. Derudover kan proteinmangel ligeledes have en påvirkning. Proteinmangel er faktisk en af de mest hyppige årsager til hårtab, når det kommer til kost, da det er med til at danne og reparere cellerne i kroppen.  

Hårstyling og øvrige produkter

Det er ikke kun vores kost, eventuelle sygdomme og psykiske tilstand, som kan have en afgørende betydning. I nogle tilfælde oplever kvinder at miste deres hår som følge af traktionsalopeci, altså stramt tilbageredt hår. Det har derfor stor betydning for fyldigheden i dit hår, hvis du dagligt eller ofte styler dit hår i en stram hestehale, med extensions eller fletninger – har du nogensinde tænkt på det, når du styler dit hår? Ud over, at stram styling kan fremprovokere hårtab, kan hairwash, conditioner og andre styling produkter ligeledes udtørre hår og hovedbund samt skade hovedbunden. 
Corona
Corona har hærget over hele verden siden marts 2020 og som følge af sygdommen har mange oplevet forskellige former for bivirkninger – nogle kortvarige, nogle længerevarende. Ifølge Sundhedsstyrelsens rapport fra december 2020, omhandlende senfølger ved corona, er hårtab en senfølge som intet mindre end 8,8% af de adspurgte har oplevet. Da dette er en relativ ny samfundskritisk sygdom, hvortil der fortsat forskes i senfølgernes omfang, forekommer der ikke nogen endegyldig forklaring på årsagen til denne form for hårtab.

Vi har i Pii’s team selv haft oplevet dét, at tabe håret, på egen krop efter at have døjet med corona. Vores Marketing Manager Josephine var smittet med corona tilbage i august og har siden da døjet med hårtab som en af senfølgerne til sygdommen.

Hvordan har du oplevet hårtabet, der opstod efter dit sygdomsforløb?

”Jeg lagde mærke til, at jeg mistede meget hår når jeg var i bad og efterfølgende børstede hår… Det gjorde mig ærgerlig, da mit hår betyder meget for mig, hvilket jeg er sikker på, at andre kvinder ligeledes føler. For mig er mit hår, en stor del af min identitet. Så at man pludselig begynder at tabe det var meget angstprovokerende

Hvad har du gjort efterfølgende for at mindske dit hårtab?

” Jeg startede med at snakke med min frisør, som jo heldigvis er en af de bedste. Louise Pii kiggede på mit hår og kunne heldigvis fortælle mig, at hun kunne se masser af nye hår “piple” frem. Det gav mig en form for ro i maven. Hun anbefalende mig, at bruge hele NATULIQUEs Anti-Hair Loss serie for at forebygge og forbedre de nye hår, der er på vej frem. Ydermere forklarede hun mig, at jeg skulle prøve at passe på de hår som jeg allerede har, så jeg har undgået for hyppig hårvask og kun vasket i shampoo og conditioner fra Anti-Hair Loss serien.

Jeg kan fortælle, at her næsten 3 måneder efter er det blevet markant bedre. Jeg kan se, at mine nye hår virkelig er kommet frem og mit hårtab er næsten stoppet.”

Hvordan kan man mindske eller så vidt undgå hårtab?

Det er enormt vigtigt, at man føler sig tilpas i sin egen krop og med sit hår, da dette kan have en afgørende betydning for ens livskvalitet. Der er heldigvis hjælp at hente, da der findes mange metoder, som kan mindske hårtab hos kvinder, da dette i langt de fleste tilfælde er en midlertidig tilstand. Vi anbefaler derfor, at du får inkorporeret nogle gode og sunde hårplejerutiner i din hverdag, så du bedst muligt forebygger og dermed undgår dette trælse problem.

Forkæl dit hår og krop ved at spise varieret og supplerer med hårvitaminer

Sørg for at spise en sund og varieret kost, så du får dækket alle behov for vitaminer, mineraler og protein. Det kan dog være svært at opnå tilstrækkelig indtagelse af alle de vigtige mineraler og vitaminer. Vi anbefaler derfor, at du supplerer din kost med både vitaminer og mineraler for at pleje dit hår bedst muligt.

NATULIQUE Anti-Hair Loss Supplements er et godt alternativ til et produkt, som vil dække dine behov, da den indeholder essentielle næringsstoffer og er ligeledes sukker-, gluten og laktosefri. Denne vingummi har en delikat smag af sort gulerod og nærer det hår, der viser tegn på at blive tyndere, og booster samtidig din eksisterende hårvækst. Anti-Hair Loss Food Supplement er en klinisk bevist, stimulerende hårvækstløsning, der er fri for konserveringsmidler, kunstige farver og kunstige smagsstoffer.

Anti-Hair Loss Supplementer er rig på:

 • Vitamin A – Sørger for, at dit hår forbliver fugtet og sundt
 • C-vitamin – Skaber kollagen og hjælper med at forhindre dit hår i at ældes
 • Riboflavin – Aktiverer vitamin B6 og niacin – en nøgle til hårudvikling
 • Niacin – Tilfører ilt og næringsstoffer til hårsækkene
 • Biotin – Forbedrer dit hårs kvalitet, inklusive tykkelse og glans
 • Zink – Spiller en vigtig rolle i hårvævets vækst og reparation
 • Kobber – Hjælper med at regenerere hårvækst og får eksisterende hår til at føles tykkere
 • Selen – Styrker hårsækkene for at stimulere hårvækst

Dette supplement er derfor en enkel, nem og lækker måde at styrke dit hår indefra.

Plej håret og sindet med gode produkter

Mange tyer til at købe den billige shampoo og conditioner i deres lokale supermarked uden at tænke yderligere over, hvorvidt det egentligt er sundt for dig og dit hår. Mange shampoo og conditioners er fyldte med unødvendige kemikalier og tilsætningsstoffer, som skader og udtørre håret mere end det gavner. Ryd derfor ud i dine kemikaliefyldte produkter derhjemme og forkæl dig selv med naturlige og milde hårprodukter. Vi anbefaler, at du giver NATULIQUE Anti-Hair Loss hairwash og conditioner en chance, da dette sæt er produceret på en avanceret formel mod hårtab. Produkterne er produceret med aktive ingredienser, der trænger dybt ind i hovedbunden for at stimulere og styrke hårrødderne. Dette makkerpar øger tykkelsen af hvert enkelt hårstrå, da de aktive ingredienser øger celledelingen i hver enkelt hårfollikel. Derudover er de produceret gennem et klinisk bevist system mod hårtab med certificeret økologisk aloe vera, olivenekstrakt, mandelolie, ingefær, rosenvand, ren silke og andre ekstremt gavnlige olier og naturlige ekstrakter, som modvirker hårtab og stimulerer hårets genvækst

Indeholder aktive og gavnlige ingredienser:

 • Appelsinolie, der er udtrukket fra en fra frisk appelsinskal, som er rig på vitamin C, øger blodtilstrømning til hovedbunden og stimulerer fornyelsen af håret, samt øger blodcirkulation.
 • Rosmarinolie, som stammer fra rosmarinplantens blade, indeholder antioxidanter og kan stimulere hårvækst. Derudover er det antimikrobiel og fugter huden.
 • Apigenin, som er en antioxidant og fugter håret. Apigenin er et bioflavonoid, som findes i mange frugter og grøntsager, såsom persille, løg, appelsiner og kamille. Denne flavonoid fungerer som antioxidant. Research har vist, at apigenin stimulerer hårvækst.
 • Biotinoyl Tripeptide-1 fugter håret og øger hårvækst. Biotinyl Tripeptide-1 kan øge hårvækst med mere end 100% samt reducere hårtab med mere end 50%.
 • Oleanolsyre er en naturlig komponent hos mange planter, såsom oliventræer, og har antioxidantiske og antimikrobielle effekter, samt fugtgiver huden.

Derudover øger NATULIQUE Anti-Hair Loss blodgennemstrømningen til hovedbunden, så hud og hårsække kan få tilstrækkelig næring, hvilket medfører øget hårvækst samt stærkere og sundere hår og hovedbund.

Produkterne er velegnet til mænd og kvinder i alle aldre.

Hvis du lige vil gå dét ekstra for at pleje og styrke dit hår, skal du forkæle dig selv med NATULIQUE Anti-Hair Loss Scalp Serum. Med sin høje koncentration af aktive ingredienser er dette vidunderprodukt et fantastisk supplement til hairwash og conditioner, da serummet trænger dybt ind i hovedbunden for at stimulere hårsække, styrke hårrødderne og øge tykkelsen af hvert enkelt hårstrå.

Instruktioner for hjemmebrug: Påfør en lille mængde Anti-Hair Loss Serum i hovedbunden om aftenen. Skyl ud næste morgen. Brug NATULIQUE Anti-Hair Loss Shampoo og Conditioner for optimal stimulering af hårvækst.

Undgå styling produkter
Fjern så vidt muligt styling produkter fra din daglige rutine, da mange produkter har en tendens til at udtørre hår og hovedbund. Men hvis du lige som os aldrig ville kunne undvære dine stylingsprodukter, så er det vigtig, at du udskifter dine skrappe produkter, der er fyldt med tilsætningsstoffer, med et mere naturligt alternativ.

NATULIQUE Natural Styling serien er et must-have til din værktøjskasse af styling produkter. Denne serie giver dig et mere naturligt alternativ til dine stylingsbehov, da den er designet og udviklet med udgangspunkt i høje krav til færre kemikalier og flere naturlige, sikre og certificeret ingredienser. De fordelagtige ingredienser hjælper dig med at opnå et mere naturligt look, som kan dække alle dine hverdagsbehov, når det kommer til styling og samtidig mindske sandsynligheden for hårtab.

Skån også dit hår ved at lade håret være løst eller lav en løs styling, da en stram hestehale eller fletninger kan være din værste fjende til pletvis hårtab. Ligeledes er føntørring hårdt får hår og hovedbund, da den intense varme kan fører til tørt og ødelagt hår. Derudover kan føntørring skade hårsækkene og dermed mindsker dit hårs levetid, da det sender dit hår i den kantagene fase før tid.

Du er selvfølgelig altid velkommen forbi en af vores mange saloner i hovedstadsområdet, til en samtale samt råd og vejledning.