Persondata politik

Bæredygtighed og Ansvar

VORES BÆREDYGTIGE GRUNDLAG

Hos Frisør Pii vægter vi naturlighed, økologi og bæredygtighed højt. Dette er tre nøgleord, som kan anspores hele vejen igennem Pii’s værdikæde. Hvert et element, hvor vi kan gøre en forskel eller på anden vis gøre vores for at fremme en bedre og renere klode, agerer vi efter.

For at kortlægge vores bæredygtige initiativer kan du her læse om, hvordan vores arbejde på forskellig vis understøtter flere af FN´s 17 verdensmål. Disse verdensmål er med til at fremme en bæredygtig udvikling, hvoraf fokus bl.a. ligger på mennesket, naturen, miljøet, økonomien osv.

Frisør Pii salon | Book tid | Naturlig frisør
FN's Verdensmål

3. Verdensmål 

Det første verdensmål, som Pii imødekommer, er det 3. verdensmål – sundhed og trivsel. Hos Pii har vi meget fokus på sundhed og trivsel – både blandt vores gæster og blandt vores frisører. Vi arbejder derfor udelukkende med produkter fra NATULIQUE, som bygger på en filosofi om socialt ansvar og bæredygtighed. NATULIQUE’s produkter fokuserer på at være naturlige og økologiske uden at gå på kompromis med kvalitet og frisørens mulighed for at udfolde sig kreativt. 

NATULIQUE’s plejeprodukter er spækket med minimum 95% ingredienser af naturlig oprindelse og deres naturlige hårfarver er ligeledes produceret på 98,02% naturlige ingredienser, samt at de er 100% ammoniakfri. Ved brug af disse produkter i Pii salonerne arbejder vi mod et sundere arbejdsmiljø, der både tilgodeser vores frisører, vores gæster og naturen. Vi bruger derfor mindre kemikalier og flere naturlige ingredienser, af omsorg for vores natur og medmennesker. 

Adskillige af NATULIQUEs produkter er mærket med forskellige certificeringer og garantier, for at tydeliggøre hvilke standarter NATULIQUE tager afsæt i.

 

 

Grøn frisør | Økologiske produkter | Natulique

6. & 7. verdensmål 

Grundet de naturlige ingredienser og den stærkt begrænsede mængde af kemikalier i vores produkter, skader vi i Pii ikke grundvandet på samme måde, når vi udfører vores arbejde, som ved konventionelle frisører, der ikke bruger naturlige produkter. Når vi gør brug af NATULIQUE produkter, skylles der mindre kemi ud i grundvandet, hvilket understøtter det 6. verdensmål – rent vand og sanitet.

Endvidere er produkterne produceret på fortrinsvis vindenergi og strømmen i salonerne er ligeledes fortrinsvis grøn el. Brugen af disse vitale energikilder er med til at fremme den grønne omstilling og anses som værende en fremtidssikret energikilde. Dette stemmer overens med det 7. verdensmål – bæredygtig energi.  

Bæredygtig | Økologisk | Naturlig

9. & 12. VERDENSMÅL 

Med fokus på industri, innovation og infrastruktur, det 9. verdensmål, er Pii med til at sætte bæredygtighed på dagsordenen. Hos Pii forsøger vi at påvirke branchen i en positiv retning ved, at øge fokus på vigtige emner såsom bæredygtighed og økologi, og dermed fremme en mere bæredygtig tilværelse, samt opfordre forbrugeren til at tage det naturlige valg. Branchen er præget af gamle vaner normer og jo mere vi skubber på omkring udviklingen af bæredygtige produkter og arbejdstiltag, jo mere håber vi på at fremme den bæredygtige agenda. Dette gælder ikke kun i Danmark, men også på verdensplan, hvorfor vi i Pii er stolte af at gøre brug af NATULIQUE, som kan findes i mere end 12.000 saloner fordelt ud på hele kloden.

Med henblik på ansvarligt forbrug og produktion, det 12. verdensmål, understøtter NATULIQUEs produktion af dette. Som nævnt ovenstående er NATULIQUEs produkter produceret på fortrinsvis vindenergi, og derudover er produkter produceret på enten genanvendt materiale eller genanvendeligt materiale. Derudover er flere af vores produkter multifunktionelle, hvilket gør, at vi på længere sigt reducerer det samlede forbrug. Med henblik på emballage efter endt forbrug, går vi i Pii meget op i at affaldssortere vores produkter korrekt og vi opfordrer og informerer ligeledes vores gæster i, hvordan de kan affaldssortere deres produkter i hjemmet. Det er ikke kun ift. produkter, at vi i Pii går op i ansvarligt forbrug. Chokoladen, teen, kaffen og juicen til de små, er alle økologiske. Vi har derfor inkorporeret bæredygtighed og økologi i hvert et initiativ vi har i salonerne for at støtte op om den vigtige diskurs. På trods af, at ovenstående kan virke som mindre tiltag, mener vi i Pii, at det er vigtigt at alle gør en indsats på alle fronter, hvor der er en mulighed for forandring, da hvert et initiativ er et skridt tættere på en bæredygtig verden.

 

Bæredygtig | Økologisk | Naturlig

14. & 15. VERDENSMÅL 

Vores verdenshave er tynget med millioner af tons plastikforurening, hvilket er et stort problem, som rammer os alle. Derfor kan man på adskillige af vores produkter finde garantien Ocean Friendly Recycled Plastic. Dette er en garanti for forbrugerne omkring vores løfte om genanvendelighed, hvortil vi understøtter det 14. verdensmål – livet i havet.

Lige såvel som der tages højde for livet i havet, tages der også højde for livet på land – det 15. verdensmål. Blandt andet er vores styling produkter produceret på Bio-DME gas, som er udvundet af 100% biomasseaffald. Derudover beskytter vi også dyrene på land, da NATULIQUEs produkter besidder den officielle Vegan Society certificering. Endeligt er der ligeledes et udvalg af vores produkter som har OneTreePlanted garantien. Det er en garanti for, at der plantes et træ, når der købes et produkt med OneTreePlanted mærkningen. NATULIQUE har bl.a. plantet træer i Florida i januar 2020 for at beskytte kystlinjen, samt plantet i Australien slut 2019/start 2020 efter de mange skovbrande.

I Pii gør vi en dyd ud af konstant at udvikle os og forbedre os der, hvor der er behov for det, for i sidste ende at opnå en mere bæredygtig, naturlig og økologisk verden. Løbende indfører vi initiativer, som støtter op om FN’s verdensmål og dermed den bæredygtige udvikling. Vi ønsker at hjælpe til med at skabe en sundere hverdag, hvor der tages højde for frisøren, gæsterne og ikke mindst miljøet.

Økologisk frisør | Herre og dame | Book tid